Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Za začetek pametno ogrevanje in veslanje

Potem ko se je začetek aktivnosti ambasadorjev projekta Stavi na zdravje zaradi epidemije koronavirusa pošteno zavlekel, so se konec maja tedenske vadbe le začele. Prvi dve aktivnosti, ki se ju ciljna skupina projekta - mladi med 15. in 29. letom starosti - udeležuje, sta pametno ogrevanje in veslanje oz. kajakaštvo.

Ambasadorji so že takoj na začetku "švicali" na polno. Preden se lotimo športne aktivnosti, se je seveda treba vedno dobro ogreti - in to pametno. Kako na pravilen način dvigniti telesno temperaturo in povečati pretok krvi v mišice, bo ambasadorjem v naslednjih nekaj tednih prikazoval in svetoval Damjan Radanovič iz Moškega rokometnega društva Dobova.

Mladi ambasadorji so se zbrali tudi na lokaciji ŠRC Grič ob reki Krki, kjer jim je Marjanca Pečar iz Kajak kanu kluba Čatež najprej razložila osnovne pojme kajakaštva in veslanja ter jim pokazala, kako si pravilno nadeti rešilni jopič, poprijeti za veslo in sesti v čoln. Nato so se nekateri že takoj opogumili in zaveslali po reki Krki. Po njihovih odzivih sodeč, se že zelo veselijo naslednjih ur veslanja.