Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Vsako druženje je novo doživetje

Vsako druženje je novo doživetje
V Posavju se zelo aktivno izvaja projekt Stavi na zdravje, katerega del je tudi aktivnost »Veslo za zdravje«. Vanjo so vključene ženske, ki so prebolele raka na dojki. In ravno ta vsakotedenska aktivnost utira pot k ustanovitvi posavske skupine Združenja Europa Donna, ki naj bi zaživela že v septembru.

»Rozike«, kot si same rečejo, se srečujejo ob ponedeljkih popoldan na Velikih Malencah pri Jamnikovem kozolcu. Od tam se skupaj odpravijo v Cerklje ob Krki, kjer se na desnem bregu reke Krke s čolni odrinejo in zaveslajo v sproščujoče, a hkrati aktivno popoldansko druženje. Med veslanjem si vedno zapojejo kakšno pesem, kar je najvažneje, pa je to, da jim nikoli ne zmanjka dobre volje in nasmeha na ustih. Tudi po končanem veslanju se nobeni ne mudi domov, ker je to njihovo popoldne in si ga še kako zaslužijo. Radečanka Vesna Bregar, ena od članic združenja Europa Donna in udeleženka aktivnosti »Veslo za zdravje«, pravi, da je vsako druženje novo doživetje, nekaj posebnega in neprecenljivega. Prav druženja so tisto, kar jih je povezalo in jim pokazalo pot, kako se lahko medsebojno povežejo in stkejo pristna prijateljstva, kjer druga drugi dajejo moč in vlivajo upanje. Rade se družijo na igriv in spontan način in kljub težki preizkušnji se imajo lepo, se zabavajo in uživajo. Ponujeno veslanje po reki Krki, pod mentorstvom Marjance Pečar iz Kajak kanu kluba Čatež, jim je pričaralo čudovite in nepozabne trenutke. Meni tudi, da je veslanje v naravnem okolju posavskega bisera prava izbira, saj nedvomno pripomore h krepitvi njihovega zdravja, tako telesnega kot duhovnega. Takšni dogodki jih še bolj povežejo in jim dajejo smisel za nov jutri.

Pobuda Občine Brežice, ki jim omogoča tovrstno rekreacijo in jih je spodbudila k aktivnosti »Veslo za zdravje«, je prišla ravno ob pravem času, da jih je »dregnila« in zvabila v naravo. Ker jih takšni dogodki povezujejo, si jih želijo še več, zagotovo bo za to še več priložnosti po ustanovitvi Europa Donna Posavje, ki jo bo vodila aktivna članica Metka Semrajc Slapšak. Hkrati pa so hvaležne, da so bile slišane in da jim je omogočena tovrstna izkušnja.