Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Vadbe pametnega ogrevanja

Do zdaj so ambasadorji, ki prihajajo iz celotnega Posavja, opravili štiri vadbe pametnega ogrevanja pod vodstvom Damjana Radanoviča iz MRD Dobova. Dobro oblikovan protokol ogrevanja med drugim poveča pretok krvi v mišice, dvigne telesno temperaturo, prekine začasne povezave vezivnega tkiva, izboljša reakcijski čas in nam omogoči večjo produkcijo mišične sile.

Poudarek drugega treninga, ki je potekal na prostem, na lokaciji športnega parka v Dobovi, so bile proprioceptivne ali senzorično-motorične vaje za zavedanje položaja telesa v prostoru in izboljšanje ravnotežja, stabilnosti telesa, vaje z elastičnimi trakovi (gumijastimi zankami) za mišično aktivacijo ter vaje spremembe smeri gibanja, pospeševanja in šprintov za živčno-mišično aktivacijo.

Na tretjem treningu so se udeleženci lotili poligona motoričnih spretnosti za razvoj/izboljšavo osnovnih gibalnih vzorcev, vaj dinamičnega raztezanja, mišične aktivacije in korekcijskih vaj z lastno telesno težo, pliometričnih vaj za aktivacijo centralnega živčnega sistema ter štafetnih iger s spremembami smeri, poskoki, prevali ... v teku in z reševanjem dodatnih nalog (reševanje testa) za mentalno aktivacijo.

Četrti trening je potekal ob Krki, na travnatem prostoru pri Jamnikovem kozolcu na Velikih Malencah. Poleg začetnih vaj na koordinacijski lestvi so se ambasadorji tokrat lotili vaj za mobilnost sklepov s pomočjo palice, kar so bile ravno pravšnje vaje za kasnejši spust s čolni po Krki.