Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Začetek aktivnosti Veslo za zdravje

Aktivnost projekta Stavi na zdravje je tudi Veslo za zdravje. Gre za posebno aktivnost, pri kateri imajo prednost ženske - predvsem tiste, ki imajo izkušnjo z boleznijo raka na dojki. Z veslanjem v velikih kanujih oz. dragon boatih bodo čez poletje enkrat tedensko udeleženke skupaj zgradile zaupanje v svoje telo in ugotovile, da zmorejo premagovati svoje meje, ter napolnile svojega duha z veseljem do življenja po prestanem raku na dojki.

Pri veslanju v skupini ni pomembno, kako močno vesla ena od udeleženk, ampak kako skladno vesla skupina. Veslanje krepi celotno telo, s poudarkom na zgornjem delu telesa.

V sredo, 24. junija, je tako potekalo prvo srečanje v okviru omenjene aktivnosti, ki jo bo izvajala Marjanca Pečar iz Kajak kanu kluba Čatež tudi v sodelovanju z Europa Donna Slovenija. Kljub temu da so se ga udeležile le tri ženske, so se imele, kot dokazujejo fotografije, neizmerno lepo in so več kot uživale v prvih skupnih zaveslajih po reki Krki. Verjamemo, da bo tudi ta objava pritegnila še katero predstavnico nežnejšega spola, ki se je morala soočiti s tako življenjsko preizkušnjo, da se pridruži skupini, saj ne nazadnje veslanje zmanjšuje možnost nastanka raka dojk pri ženskah.