Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Preizkusite se v rokometu na mivki

Atrakcija v Dobovi rokomet na mivki
V športnem parku v Dobovi so pred kratkim postavili pravo igrišče za rokomet na mivki, ki predstavlja eno od možnosti rekreacije. Rokomet na mivki je uradna tekmovalna oblika Mednarodne rokometne zveze (IHF). Priljubljenost športa se je hitro razširila in danes se rokomet na mivki igra po vsem svetu, predviden je tudi na olimpijskih igrah leta 2024. Postavljena ima malce drugačna, bolj ohlapna pravila igranja (ki jih lahko prilagodimo v rekreativni obliki igranja). Na igrišču so naenkrat štirje igralci, ekipa v napadu nima vratarja, vsak kontakt je kazenski strel, tako da se igra brez dotika, atraktivni goli štejejo dvojno, žoga je malo drugačna itd.

Rokomet na mivki je šport za širšo javnost, ki si želi rokomet spoznati še z druge plati. V tem primeru ne gre za kontakten šport, ker je manj pravil, se ga je lažje naučiti, zelo primeren je za rekreacijo, saj ga igrajo lahko že štirje, mivka tudi preprečuje morebitne poškodbe ob padcu.

MRD Dobova vabi, da preizkusite ta atraktiven šport. Razpoložljivi termini so naslednji:
  • za rokometaše veterane: vsako sredo 19.30–21.00,
  • za širšo javnost: vsako nedeljo 10.00–12.00 (do 20. 9. 2020),
  • za ambasadorje projekta: vsako soboto 11.30–13.30.
Poleg tega se lahko preizkusite tudi v rokometnem fitnesu, saj trening rokometa, tj. osnovne elemente fizične priprave, ponujajo vsem – in to na zabaven način skozi igro, v parih ali manjših skupinah.