Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

»Rozike« navdušile na tekmovanju z zmajskimi čolni

V sklopu projekta Stavi na zdravje je celo poletje potekala tudi aktivnost »Veslo za zdravilo«, ki so se je v velikem številu in redno udeleževale ženske, ki so prebolele raka na dojki in rodilih. To njihovo aktivnost, ki jo izvajajo vsak ponedeljek na reki Krki, pa so v soboto, 19. 9. 2020, popestrile še z udeležbo na tekmovanju v veslanju z zmajskimi čolni (t. i. dragon boati) na reki Ljubljanici v Ljubljani.

Tekmovanje je potekalo na Livadi, kjer je sedež Kajak kanu kluba Ljubljana. Na ta dan je potekalo kar nekaj različnih veslaških tekmovanj v različnih veslaških skupinah, zato je bilo veliko tudi gledalcev in navijačev, ki so čakali na piko na i tega dne - tekmovanje z zmajskimi čolni.

Tekmovanja se je udeležilo 12 ekip različnih starosti, od mlajših veslačev, mladincev do starejših veslačev in seveda naših »Rozik«, udeleženk aktivnosti »Veslo za zdravilo«. Tekmovanje z zmajskimi čolni poteka tako, da mora vsaka ekipa imeti bobnarja, ki daje takt, 8-10 veslačev in krmarja. Naloga ekipe je, da na 200-metrski razdalji najprej postavi čim boljši čas, nato pa se najhitrejši pomerijo še v parih na izpadanje.

Mentorica Marjanca Pečar (Kajak kanu klub Čatež) je »Rozikam« predala še zadnja navodila, nakar so se pogumno podale v boj z res izkušenimi ekipami. Po pridobivanju prvih občutkov v čolnih je prva ekipa naredila kar soliden rezultat, in sicer nekaj pod dvema minutama, je pa zato druga ekipa dobre občutke zbrala že na začetku in postavila odličen rezultat - minuto in petindvajset sekund. V tekmi na izpadanje sta ob ekipi za nasprotnika dobili močni mlajši ekipi, vendar sta obe ekipi »Rozik« še izboljšali svoj čas. Vsi smo se strinjali, da če bi tekma potekala še kakšen krog, bi bili rezultati še boljši in bi postale resna konkurenca. Kljub temu so obveljale za nesporne zmagovalke tega dne.

Ko so veslačice izstopale iz čolnov, so bile polne energije, dobre volje in nasmejanih obrazov, kar seveda šteje največ. Prejele so tudi velik aplavz vseh tekmovalcev, navijačev in gledalcev ob progi. Po tekmi so bile še vedno polne adrenalina in se že v istem trenutku odločile, da to ni bilo njihovo zadnje tekmovanje in da se bodo za naslednje leto pripravile tako dobro, da jim tudi Povodni mož iz Ljubljanice ne bo kos.