Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Veslo za zdravje

Z druženjem pri veslanju v dragon boatih/velikih kanujih bomo enkrat tedensko skupaj zgradili zaupanje v svoje telo in ugotovili, da zmoremo premagovati svoje meje, ter napolnili našega duha z veseljem do življenja po prestanem raku na dojki.

Veslo za zdravje

Med poletnimi počitnicami in ob vročem vremenu za razvedrilo in sprostitev ponujamo naši ciljni skupini aktivnost »Veslo za zdravje«, vadbo veslanja v kanuju ter enkrat tedensko izkušnjo veslanja v dragon boatih/velikih kanujih. S tem si boste izboljšali tako fizične kot umske sposobnosti, hkrati pa boste uživali v dejavnostih na prostem in se družili z veselo ekipo.

Kanadski specialist na športni medicini Don McKenzie je pred 20 leti zbral prvih 20 žensk, ki so preživele raka na dojki, in jih povezal v skupino, ki je veslala v dragon boatih. Svojo skupino so poimenovale »Abrest in a boat«. Iz skupine je nastala organizacija, ki druži ženske, ki so imele ali imajo raka na dojki, po celem svetu preko veslanja v dragon boatih.

Tudi mi vam želimo predstaviti podobno izkušnjo. Pri veslanju v skupini ni pomembno, kako močno vesla ena od udeleženk, ampak kako skladno vesla skupina. Veslanje krepi celotno telo, s poudarkom na zgornjem delu telesa. Z druženjem pri veslanju v dragon boatih/velikih kanujih bomo enkrat tedensko skupaj zgradili zaupanje v svoje telo in ugotovili, da zmoremo premagovati svoje meje, ter napolnili našega duha z veseljem do življenja po prestanem raku na dojki. Hkrati pa vam bo druženje z ostalimi udeleženkami prineslo občutek pripadnosti skupini, veselje do športa in narave ter občutek nadzora nad svojim telesom in življenjem.

Opis dejavnosti v projektu:

1. Začetni tečaj veslanja; 10 ur, 5 dni.

Poudarek je na vključenosti žensk (vsaj 50 %), da se ta šport spodbuja v smislu izboljšanja psihofizičnih sposobnosti in športa, ki zmanjšuje možnost nastanka raka dojk pri ženskah.

2. Čolnarjenje in veslanje z dragon boati; 1-krat tedensko, 2 uri, 2 meseca, ženske bodo imele prednost.

3. Tri predavanja in delavnice:
  • samopregledovanje dojk,
  • načini samopregledovanja,
  • kaj lahko naredi posameznik, da izboljša zdravje in zmanjša možnost raka.

Informacije

Naslov:Kajak kanu klub Čatež, Čateška ulica 3, 8250 Brežice
Telefon:041 667 158
E-mail:kk.catez@gmail.com
Splet:https://www.facebook.com/kajakkanuklub.catez

Vas zanima več

Projekt se mi zdi zanimiv!
Želel/a bi se brezplačno preizkusiti v naslednjih aktivnostih ali se naučiti osnovnih tehnik, ki jih le-te zajemajo:
  • SUP-anje
  • spust s kanujem
  • samoreševanje iz vode
  • rokometni fitnes
  • rokomet na mivki / ulični rokomet
  • pametno ogrevanje
  • igra pobega v naravi
Po prejemu sporočila bomo stopili v stik z vami in vam omogočili zanimive vadbe v okviru projekta.