Brezplačno, sila zabavno in polno inovativnih športnih doživetij
051 675 408
boh@brezice.si

Inovativni treningi plavanja

Vadba vključuje teoretične in praktične dejavnosti tečajev za samoreševanje.

Inovativni treningi plavanja z elementi samoreševanja

Za Slovenijo je značilno dvakratno povečanje smrtnosti zaradi vode v starosti med 18 in 24 in še več v starosti 24 do 34 let. Glavni razlog za ustanovitev tega programa je veliko povečanje umrljivosti v tej starostni skupini, kar je posledica manjše aktivnosti mladih in hkrati tudi manjše ozaveščenosti. Razloge za takšno težavo lahko poiščemo v večji samostojnosti, tveganem vedenju, pitju alkohola, pritisku vrstnikov in večji izpostavljenosti mladih vodi v prostem času.

Vadba vključuje teoretične in praktične dejavnosti tečajev za samoreševanje. Celoten program vključuje deset teoretičnih in 25 praktičnih ur tečaja posebnih usposabljanj o vodnih programih. S svojim programom želijo najbolj tvegane starostne skupine navdušiti in jim predstaviti njihov inovativni trening plavanja, pri katerem bodo bolj športno aktivni in se naučili ravnati v situacijah, ki jim lahko pomagajo rešiti življenje. Najprimernejši so mladi, saj jih še vedno lahko učimo za življenje in so lahko dobri učitelji, ko postanejo starši. Z našim programom izvajanja samoreševalnih treningov plavanja lahko razvijemo pravi način za preprečevanje morebitnih poškodb, nesreč in smrti. Mlade lahko naučimo, da lahko uporabljajo različne vrste vodnih dejavnosti, če poznajo samoreševanje, v primeru, če gre kaj narobe. Usposobljeni bodo za pravilno odzivanje v kriznih razmerah, v katerih se lahko znajdejo v življenju.

Naš program je popolnoma inovativen in obsega dolgoletne izkušnje in spoznanja. Program je razvrščen po težavnostnih stopnjah. Kandidati bodo lahko v sklopu treningov opravili tudi usposabljanje za reševalca iz vode, kar je poleg prve pomoči ključni element za pristop k izpitu za pridobitev licence reševalca iz vode.

Medgeneracijski tečaj plavanja

Program temelji na edinstvenem plavalnem načinu solidarnosti. Mladi, ki so bili v našem programu Inovativni treningi plavanja z elementi samoreševanja kot uporabniki, bodo tu učitelji – kot prostovoljci. Glavni strokovni vodja bo profesionalec Rok Kerin, ki bo vodil in nadziral celoten postopek vadbe.

Mladi, ki se bodo naučili pravilnega plavanja v naši predhodni aktivnosti, kjer bodo sodelovali in opravili 10-urni teoretični in 25-urni praktični pouk posebnih usposabljanj o vodnem programu, bodo postali plavalci na različnih stopnjah. Pri aktivnostih medgeneracijskega plavanja bomo te mlade prostovoljce uporabili kot učitelje, ki bodo starejšim pomagali pri vadbi v vodi. Predvsem starejši imajo različne vrste nezmožnosti za izvajanje pravilnih tehnik gibov in zamahov. Vodja programa bo predstavil prakso celotnemu občinstvu, vendar bo zaradi lažje in pravilnejše vadbe vsak starejši imel osebnega asistenta, ki mu bo pomagal pri vadbi. Na voljo bodo tudi za transport in enostavnejše prilagajanje na vodo, ki se je večina starejših boji.

Informacije

Naslov:Športno društvo plavalna akademija Rok Kerin, Papirniška ulica 8, 8270 Krško
Telefon:031 665 474
E-mail:info@rokkerin.com
Splet:www.rokkerin.com

Vas zanima več

Projekt se mi zdi zanimiv!
Želel/a bi se brezplačno preizkusiti v naslednjih aktivnostih ali se naučiti osnovnih tehnik, ki jih le-te zajemajo:
  • SUP-anje
  • spust s kanujem
  • samoreševanje iz vode
  • rokometni fitnes
  • rokomet na mivki / ulični rokomet
  • pametno ogrevanje
  • igra pobega v naravi
Po prejemu sporočila bomo stopili v stik z vami in vam omogočili zanimive vadbe v okviru projekta.